VI Jornada de Budisme a Catalunya

Dissabte 17 Desembre 2016

PRESENT I FUTUR DEL BUDISME A OCCIDENT

La idea central és conèixer les formes que està adoptant el budisme en l'actualitat en la nostra societat occidental. El futur no el podem predir però el dia d'avui ja prepara el dia de demà, el que està succeint en el present és un indicador de les possibilitats que pot oferir el futur, tret que els grans esdeveniments imprevistos alterin tots els pronòstics. La nostra intenció en organitzar aquesta trobada no és senyalar, ni recomanar, ni posicionar-nos doctrinalment, sinó més aviat observar i prendre nota.

Hem reunit uns quants temes que ens semblen d'intensa actualitat i creiem que pot ser interessant exposar-los a la consideració d'alguns dels protagonistes i copartícips de la forma en què s'està presentant el budisme entre nosaltres.

Els temes a tractar i els tertulians són els següents:

QUÈ ÉS CULTURAL I QUÈ ÉS ESSENCIAL?
Autoritat vs. jerarquia espiritual. Visió no androcèntrica. Conducta ètica dels mestres, relació mestre-deixeble. Rituals i litúrgies, traducció de textos per al ritual.
Moderador: Enrique Caputo
Tertulians: 1.Elías Capriles, 2.Basili Llorca, 3.Lama Yeshe, 4.Tsering Dorje.

APORTACIONS DEL BUDISME EN ELS DIFERENTS ÀMBITS SOCIALS
Ciéncia, psicologia, ecologia, educació, economia, ajuda humanitària, sanitat, acompanyament en el dolor.
Moderador: Florencio Serrano
Tertulians: 1.Elías Capriles, 2.Berta Meneses, 3.Herminia Roura, 4.Lluís Salas, 5.Nicole Martínez.

BUDISME I ESPIRITUALITAT EN LES SOCIETATS LAIQUES
Estructures per a la preservació del Dharma a Occident. La pràctica del Dharma en profunditat. Amalgames, sincretismes, descontextualitzacions.
Moderador: Sílvia Palau
Tertulians: 1.Elías Capriles, 2.Ani Kunga, 3.Bernat Font, 4.Simon Bianco.

Consultar els curriculums dels participants a les taules rodones: català  castellano

La Jornada començarà a les 10:30h amb una salutació i breu presentació de la Jornada a càrrec del president de la Coordinadora Catalana d'Entitats Budistes, Pepe Aponte, seguida d'una meditació guiada per el director del Bori Centro Zen de Barcelona, Fernando Pardo. A continuació tindrà lloc la conferència-presentació dels diferents temes a tractar, a càrrec d'Elías Capriles, professor amb un ampli curriculum acadèmic a Venezuela i instructor de budisme i dzogchén que ha estudiat i practicat amb grans mestres tibetans. Després es desenvoluparan els temes en dues taules rodones al matí i una a la tarda. Finalitzarà la Jornada amb una presentació de les activitats de l'Associació Unesco per al Diàleg Interreligiós (AUDIR) a càrrec del seu director Francesc Torradeflot, posant-se així de manifest que totes les confessions compartim el mateix objectiu de contribuir a la pau mundial i estem tots compromesos amb activitats destinades a fomentar la tolerància i la convivència, com el mateix Dalai Lama ha expressat en nombroses ocasions. Finalitzarà amb un recital de cançons de la Coral interreligiosa per la pau.

Veure programa complet: català  castellano (Recomanem que feu una impressió en paper per tenir-la a mà el dia de la Jornada)

El lloc de trobada per a aquesta sisena Jornada és el Centre Cívic Convent de Sant Agustí, Plaça de l'Acadèmia s/n (El Born), Barcelona, de les 10h del matí a les 19h de la tarda.
Com arribar

Hi haurà dos tallers per nenes i nens a partir de 6 anys. Al matí de 10:45h a 12:45h i a la tarda de 16h a 18h. Informació: Eva Palanca, Tel. 629574283, correu  evapalanca@yahoo.es.

L'entrada és gratuïta, però necessitem saber quantes persones assistiran per gestionar adequadament els espais i les instal·lacions, raó per la qual us demanem que confirmeu la vostra inscripció al correu info@ccebudistes.org.

Al Centre Cívic no hi ha servei de restaurant. És per això que recomanem alguns de la zona.

descarregar el cartell de la jornada